tisdag 20 juli 2010

Måndag på Valön och tisdag Jossan & pappadag

I går var vi upp till familjen Catos smultronställe på Valön för att fira Vari som fyllde år, när vi kom upp fick vi världens godaste fisksoppa grundad på hemmagjord skaldjursfond och med hembakad baguette, världsklass moster!!

Efter lunchen blev det utebus, Jossan tycker verkligen om sin kusin Isak och jag tror Isak gillar Jossan även om hon är lite i busigaste laget ibland. Efte utebuset gick vi in och kollade på videon från Kolmården, när det var slut livade måbbror Olof upp stämningen med skiva han köpt, som han gärna ville spela för oss, Jag tror det var Dolly och Kenny Rogers, alla samlades runt datorn och barnen dansade, vi upplevde lite skön hillbillystämning för en stund =)

Vi han även med grillat lamm till middag innan det bar av hem på kvällen, Jossan lyckades hålla sig vaken hela vägen, skönt! och sov som en stock efter första boken, skönt! Snart ska vi upp till valön några dagar, det kommer bli riktigt kul!

Mamma har dock varit riktigt krasslig inatt, så för att ge henne lite lugn och ro så har Jossan och pappa hållit sig ur vägen i stort sett hela dan. Vi började med en tur till pappas jobb där Jossan busade med gudmor Katarina och ville inte åka där ifrån, pappa passade på att jobba av lite akuta grejer. Vi hann även med att handla och köpa ett pussel som vi lovat Jossan när hon kissat på toa eller pottan fem gånger, hon har varit jätteduktig sista dagarna, idag när vi var i bokhandel kom hon och sa att hon måste kissa och pappa är stolt som en tupp.

På eftermiddagen åkte vi och badade med Meja, William, Maria och Jens, det gillade Jossan, Jossan gillar Meja, Jossan gör allt som Meja gör och lite vise värsa ibland, dom har verkligen kul tillsammans. Vi hängde uppe vid härlanda tjärn och tjejerna badade, gungade, klättrade och bar runt på en stor pinne av okänd anledning.
När familjen Lundström gett sig av stannade pappa och Jossan kvar och käkade korv med bröd i cafét, Jossan var hungrig och åt en hel korv med bröd och en Guitarrglass (det var något annat barnn som åt en sån och Jossan ville också ha en).
På vägen hem stannade vi och köpte en blomma till mamma, Jossan ville köpa ett apelsinträd, vilket jag med en någourlunda erfaren pappas slughet lyckades styra över på en hortentia eller ortentiea eller vad dom nu heter, mamma gillar dom, det vet vi!

Väl hemma skulle det grillas, mamma var fortfarande dålig, Jossan ville ha makaroner så det blev en underbar falukorvmedmakaronermiddag istället, what´s not to like?

Jossan som inte sovit på hela dagen däckade redan strax efter klockan åtta, det var länge sedan hon somnade så tidigt, så efter bloggen ska pappa kolla på film, något han inte gjort sen tJurrasic Park hade premiär (känns det som).

Ha det gött!

Pappsen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar