fredag 16 juli 2010

Kolmården kolmården kolmården....

I morse gick vi inte upp riktigt så tidigt som det var tänkt eftersom Jossan var trött och mamma hade en riktigt dålig natt. Jossan, Pappa och Johanna sov dock som små grisar i stort sett hela natten. I stället för den guidade turen där man hjälper till att släppa ut djuren blev det Kolmårdens vårdcentral med mammas hals, bihålor och hosta. Enligt doktorn var det svullet, irriterat och rött men i övrigt bara att köra. En mycket matt och imponerande egen mamma hängde därför på hela dagen i 30-gradig värme.

Efter läkarbesöket blev det djurparken där vi började med bamses värld, en mycket stolt Jossan åkte snurrkarusellen helt själv med pappa ivrigt påhejande vid sidan.
Vi tog en liten fika sedan slocknade en mycket trött Jossan medan pappa, mamma och Johanna hängde i skuggan.
När Jossan vaknade igen hade vi träffat pappas kusin Åsa med familj som fixat platser åt oss på sälshowen och samma styrka gick sedan vidare och kollade delfinshoven.
Sen var det dags för mat, hur vet man att det är semester? Jo, man snittar 3-5 glassar per dag och käkar uteslutande tacos, hamburgare med pommes eller pizza, herregud! när åt jag en grönsak senast?

Efter maten ville Jossan åka delfintåget (en bergochdalbana) trots några förmaningar om hur läskigt det kan vara så ville hon verkligen åka, det gjorde vi! Jossan tyckte inte det var läskigt, hon skrattade gott. Vi avslutade vattendelen med ett besök i delfinshoppen där vi köpte massa shyssta prylar.

När vi var påväg till övriga djurparken hörde vi att dom stängde om 30-minuter, så vi sprang förbi tigrarana och savannen innan det bar av mot utgången. Tur att vi ska dit i morgon igen! På utsidan busade Jossan med Ludde och Isabelle, pappas kusin Åsas barn. Sen blev det middag på hotellet och lite bus, nu sitter en trött familj och gnäller på pappas knappande vid datorn.... Inga bilder idag heller, jag looovar dom kommer i morgon, ok, trots familjens vilja att sova ska jag lägga upp en.

Jossan är verkligen snuttig mot Johanna, när hon gråter lägger sig oftast Jossan bredvid och säger . Ingen fara Johanna, jag är här! Eller Jag älskar dig Johanna! .. underbart underbart så mycket kärlek!

Kramar

Pappa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar