lördag 24 juli 2010

Gräsklippning, bärplockning och kvällsmys

Idag gick pappa, Jossan och Johanna upp tidigt medan mamma låg kvar en stund, Jossan kollade på sin nya favoritfilm med Pettson och Findus medan Johanna och pappa busade lite. När vi tröttnat och kände oss hungriga gick vi ut i köket och bakade scones, det funkade, vi förde tillräckligt med liv för att mamma skulle vakna. Det blev en underbar familjefrukost med äggröra, bacon och nybakade scones och familjen var samlad länge runt frukostbordet, pappa gillar det, pappa älskar frukost med familjen.
Efter frukosten följde det vanliga böket och stöket innan det bar i väg hem till familjen Cato (som är på valön) för att klippa gräs, hämta vin och en resesäng som vi behöver när vi ska upp och våldgästa dom nästa vecka. Det ska bli superkul!

När vi var klara tog pappa en promenad hem med tjejerna i "sammansvagnen" och dom somnade omedelbart, promenaden tog ca en och en halv timme men båda tjejerna sov i tre timmar.

När tjejerna vaknat blev det lunch och lite hemmastök innan vi åkte till mummi & vaari, där bjöds det på en underbar vinbärskaka med glass, riktigt god, pappa åt alldeles för mycket!
Efter fikat plockade vi bär, potatis och lök i trädgården och Jossan och pappa hittade en trambil som vi lekte med, Jossan nådde inte ner till tramporna, tur att det finns en lång backe utanför huset, Jossan åkte halva källvägen och hon tyckte det var kul, trots att hon krockade så hon flög ur bilen två gånger.
Jossan hann även kissa två-tre gånger innan vi åkte hem, jag tror hob ville visa mummi & vaari hur duktig hon är.

Hemma blev det sen middag, 19:30, men så blir det med tjejer som sover tre timmar, lunchen och hela eftermiddagen blir ju förskjuten. Till middag åt vi Vaaris hemodlade potatis med fläskfilé och Vaaris sill, gott!

Efter middagen la Jossan och pappa pussel i evigheter, Jossan var på ett helt underbart humör under kvällen, hon hann även med att få Johanna att skratta högt genom att springa runt köksön och sjunga "nu ä de jul igen" innan duschen.
När pappa och Jossan duschat klart låg vi i soffan i vardagsrummet och bara pratade jättelänge, Jossan var heelt underbar, supermysig och alldeles för pigg för sängen trots att klockan var över nio. På något sätta hade hon fått för sig att Katja var Olofs mamma och Olof Katjas pappa...hmm... det är inte lätt att hålla reda på allt, hon kom dock ihåg att Olofs pappa hette Torgny osv...komplicerat med en Jossan som tänkte fritt och pratade oavbrutet..underbart! I love It! Kärlek! Världens bästa Jossan!

Johanna har som vanligt ägnat sig åt sina fem favoritsaker, äta, skratta, le, Sova och tugga på saker...hon är världens gladaste bebis, det kan inte finnas någon gladare, jag är säker..

Här kommer några bilder från idag och från när vi lade pippipussell på kylskåpet igår.

Kramar kramar kramar!

Pappsen





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar