söndag 18 juli 2010

Hemma igen efter Kolmårdenturen

Då har vi landat hemma efter vår lilla kolmårdentripp, en dag senare än planerat. Efter lite strul på fredagen hann vi inte riktigt med så mycket som vi hade hoppats och tog därför en ganska lång Kolmårdendag även på lördag. Vi stannase en natt på Elite i Norrköping i stället, hyrde en svit, äntligen lite space, det var trångt i dubbelrummet på vildmarkshotellet. Vi passade även på att gå ut och äte med pappas kusin Åsa som fortfarande var kvar i Norrköping med familjen.

Men men men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, lördagen var helt underbar!
Det började med en som vanligt (när Jossan är med) stökig frukost på hotellet innan vi checkade ut och slängde in all packning i bilen, köpte paraply och klev in för ytterligare en dag på kolmården. Regnet bara vräkte ner och det åskade, men på något sätt var det kul, avstressande, ambitionsnivån sänktes lite och även stressen.
Jag tror det största felet man gör som förälder är at förvänta sig för mycket i alldeles för många situationer, vilket gör att man blir besviken eller uppstressad. Vi ville se en delfinshow till, Jossan ville leka med sitt bamseparaply, Vi ville hinna med barnens Zoo, Jossan ville kasta kottar i skogen. Fair enough, det ärr ju för hennes skull vi är där. Ju lägre ambitionsnivå ju roligare hade hela familjen!

Efter att ha kollat på aporna, lekt med bamseparaplyt, kollat på elefanter och kastat kottar m.m. gick vi till Bamses värld, där fick Jossan syn på Bamse och lilleskutt som kom från skogen på väg upp på scenen för att ha lite barnteater, Jossan knödde sig längst fram och stod under hela föreställningen och skrek bamse! bamse! bamse! här! här! här! hon ville bara krama bamse. Till slut var föreställningen över och Jossan fick krama både bamse och lilleskutt, det var höjdpunkten på dagen so far. När vi satt på gårdsplanen och åt glass lite senare dök dom upp igen och Jossan kramade nästa sönder dom båda, när vi sa att nu måste bamse gå hem satt Jossan tyst i några minuter sen sa hon - Var bor bamse!? Ja, var bor bamse? -I skogen såklart, svarade jag.
Jossan var facsinerad av linbanan under hela vistelsen så vi avslutade djurparksbesöket med att mamma och Jossan åkte linbana till Vildmarkshotellet och pappa gick med Johanna i vagnen.

Innan vi lämnade kolmården passade vi på att ta bilsafarituren, pappa förökte övertala familjen att strunta i det men är glad att jag blev övertalad, det var något speciellt med att köra bland dom vilda djuren, vi fick stanna för att älgaärna skulle gå över vägen, vi fick köra runt en lama som lagt sig mitt ivägen och det roligaste av allt, vi blev attackerade av två strutsar, den ena gick loss på backspegeln och den andra hackade ivrigt på sidorutan, Jossan tyckte det var lite läskigt men samtidigt väldigt kul.

När vi kom fram till hotellet sov Jossan gott i vagnen medans Johanna låg och pratade på dubbelsängen medan vi försökte kånka in allt och fixa till oss innan middagen. Jossan hade inte sovit på hela dagen och vi väkte henne vid 18-tiden efter 30 minuters sovande, hon var inte speciellt glad över det! Men piggnade till när hon gick in och duschade och upptäckte att rummet hade bubbelbadkar.
När vi väl kom till restaurangen där vi mötte upp kusin Åsa med familj och Åsas svågers familj var Jossan trött, hungrig och på ett riktigt djävulskt humör, den middagen gick väl sådär iallafall tills hon fått i sig sin mat hade hon satt lite skräck i alla runt bordet.
När vi var klara följde Åsa, Jerker och barnen Ludvig och Isabelle med till vårt hotell, pappa hade lovat glass vilket självklart inte fanns på hotellet så det var bara att knata ut och leta upp närmaste glasskiosk, som som tur var låg 50 meter från hotellet och som tur var var öppen. Hotellet hade ett lekrum där barnen kunde busa av sig, nu var Jossan på jättebra humör när hon fått i sig lite mat.
En mycket trött Jossan, Johanna, mamma och pappa gick och lade sig runt 23:30!

Jossan hade egen säng och när vi vaknade på morgonen låg hon som vanligt i bara blöja, utan täcke, på tvären med en napp i handen och en i munnen, det är lite Jossans signum!

Härom natten när vi låg på vildmarkshoteller hade hon en säng som man fäller ut från väggen bredvid min, när jag vaknade på natten upptäckte jag att hon klättrat upp i min säng och krupit ner tätt tätt i min famn, Underbart! Mysigt! Kärlek! Det är olikt henne, hon brukar para gapa PAPPA! så fort hon vaknar på natten annars.

Idag när vi åkte hem från Norrköping sov Jossan hela resan, tre timmar! Det behövde hon, vi har haft världens piggaste, gladaste och gossigaste tjej här hela eftermiddagen, så underbar!

Mitt samvete påminner mig om att jag som vanligt inte skrivit så mycket om Johanna, men men men hon har varait precis som vanligt, nyfiken, glad, supersnäll och alltid på gränsen till ett skratt! Hon är precis som jag skulle önks att min bebis skulle vara, hon är helt underbar!

Nog tjötat! Här kommer lite bilder från the Kolmården trip 2010! (fler bilder kommer att ligga på facebook eftersom den portalen ligger 100-år för i sättet att ladda upp bilder än den här bloggen)

Kramar!

Pappa















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar