fredag 23 juli 2010

En riktig skitdag, underbart!

Pappa började morgonen med en löprunda och när pappa kom hem igen hade hela familjen redan vaknat och låg i mamma o pappas säng och myste.

Efter en lång frukost hade vi lite familjebus, eller rättare sagt lite familjebeslutsångest, vill du med och handla Jossan? Jag kanske ska ta med Johanna istället? O.s.v...då han Jossan bli hungrig och vi fixade fruktsallad med vaniljkesella som mellis...och vips så var klockan halv tolv och pappa åkte till affären själv.

När pappa kom hem igen hjälpte Jossan till att packa upp och att laga mat, Jossan är grym på att skära (läs äta) falukorv.
Efter lunchen åkte Jossan och pappa till Meija, där var det full rulle stora storebrorsan Samuel var på besök och kusinerna från Norrland. Jossan och Meija hoppade studsmatta, lekte med Meijas leksaker, badade och åt massor av glass!

Jossan är under pottträning och har blivit riktigt grym på att kissa på toaletten och pottan. Man behöver inte ens hålla på att fråga hela tiden, hon är imponerande duktig på att alltid säga till när det är dags.
Bajsa där emot är lite värre, det är inte så att hon inte vill eller vågar, snarare tvärt om, det är något hon verkligen vill, men jag tror inte riktigt hon fått kläm på hur man gör. Eftersom Jossan inte bajsat på tre dagar var det med viss bävan jag åkte iväg med henne till Meija idag, och mycke riktigt, hon ropade -pappa jag är bajsnödig...ca en minut för sent, tur att jag hade nya trosor med till henne.

När vi kom hem och lagade middag ville hon bajsa på pottan, hon försökte, försökte och vände och vred som vanligt utan att lyckas, till slut gick hon ut till pappa vid grillen och då kom det, jag bar inne henne och satte henne på pottan innan allt kommit, så det han komma en liten kludd i pottan. Jossan var överlycklig och hon tyckte att det räknades som riktig bajs och ville ha sitt pippipussel som hon blivit lovad om hon bajsade på pottan, efter visst argumenterande med Jossan fram och tillbaks sa vi ok.
Det måste ha varit någon psykologisk vändning för sedan bajsade hon två gånger på riktigt på pottan under kvällen, Jossan var såååå stolt och pappa är nästan ännu stoltare! Det är konstigt hur livet förändras, inget avgörande hockeymål, ingen vunnen säljtävling, ingen omöjlig men uppnådd budget, bara bajs bajs bajs och pappa är jättestolt över Jossans! Så kan det vara, ni som har barn förstår och ni som inte har det kommer att förstå.....jag är övertygad om det!

Efter middagen gick hela familjen ut på en mysig kvällspromenad som avslutades med en stenhård fotbollsmatch mellan Jossan och pappa, med mamma och Johanna som publik. När vi kom hem bajsade Jossan innan det var läggdags...

Gonatt från en stolt pappa!




Pappa har lovat Jossan att klistra stjärnor på pottan när hon bajsar i den..





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar