måndag 30 augusti 2010

Bloggen lever....

24 augusti, i stort sett en vecka sedan jag bloggade senast, pinsamt, men jag ska försöka hålla liv i bloggen. Johanna är ju inte direkt lika stabil som Jossan när det gäller att sova och har varit ovanligt stökig senaste veckan, av den anledningen har lägga sig tidig blivit högre prioriterat än att blogga.

Vad har familjen Wilhelmson gjort den senastetiden då....

I lördags var det fint väder på morgonen så vi bestämde oss för at ta en tur till Haga och shoppa lite gossiga villervallapajamasar och vidare till slottskogen för hästridningen som aldrig blev av senast, vi avslutade den utflykten med lunch på björngårdsvillan eller björngårdcaféet eller vad det nu heter. Tråkig lasagne men ändå trevlig ändå en helt underbart mysig utflykt.

På eftermiddagen var Jossan och mamma hemma medan pappa och Johanna var på shoppingtur, pappa jagade byxor och Johanna var lite på gränsen till ointrtesserat smakråd, eller så ville hon kanske bara undanhålla sanningen. Lördagskväll blev det en lång och mysig familjemiddag som avslutades med Jossans sedvanliga lördagsgodisnapp, hon har inte börjat med godis ännu men har fått tjuvstarta med en sån där sur godisnapp efter middagen på lördagar, bra grej faktisk, den är nästan det enda som riktigt funkar att hota med...är du inte snäll nu blir det ingen godisnapp, ät upp nu annars blir det ingen godisnapp osv...undrar vad som hände med mitt löfte att aldrig hålla på att hota eller muta mina barn, ett löfte som uttalades långt innan jag hade egna barn...det löftet har pappa spräckt fett!

På söndag var vi på Elins treårskalas, det var kul. Kalaset började klockan tolv så det blev lite konstigt med planeringen eftersom det normalt är Jossans sovtid, vi hoppades att hon skulle sova länge på morgonen så att hon skulle orka med, det gjorde hon inte, hon vaknade astidigt istället. Efter att pappa, Jossan och Johanna käkat frukost var båda tjejerna redan trötta eftersom dom varit uppe ett tag. Pappa stuvade ner båda tjejerna i sammansvagnen och tog en promenad, tre timmar senare vaknade dom och mycket trött i benen kunde pappa äntligen promenera hem.
Efter nån slags senmellistidiglunch kombinatiton bar det av på kalas. Jossan var på toppen humör och Elin och Jossan hade verkligen saknat varandra och dom andra barnen hade svårt att hänga med i deras tempo. Efter korv med bröd, tårta, fiskdamm och massor med bus bar det av hemåt, mamma åkte och handlade och pappa och småtjejerna höll ställningarna hemma. Eftersom Jossan var helt slut efter kalaset och dessutom lite febrig blev det godnatt redan vid åtta. Johanna hade en hyfsat bra natt men Jossan hostade hela natten i stället.....precis vad vi behövde.

Idag har en hostig och småfebrig Jossan varit hemma med mamma och Johanna och det ser inte ljusare ut inför morgondagen. Fullproppad med alvedon och hostmedecin slocknade Jossan vid nio och eftersom pappa vet vad som väntar i natt så tänker han bege sig i säng nu....

Lite bilder från senaste dagarna....

Gonatt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar