söndag 20 juni 2010

Meja, Ikea och Kronprinsessan

Meja och Maria skulle komma på besök idag så Jossan och pappa åkte till affären för att köpa fikabröd och lita annat nyttigt. Jossan ville ha med sin dockvagn in och jag lovade att hon fick det om hon höll fast vid den och var snäll, det var hon. Dockan Elin har en liten liten Nalle som heter Bernie, när vi kom till bilen upptäckte vi till vår stora fasa att Bernie var borta, 20-minuter senare hittade vi honom på en hylla inne på Ica, där någon vänlig själ lagt upp den.

Ner vi kom hem efter handlandet hade Maria och Meja redan anlänt och var i full färd att utforska Jossans stora lekrum vi har i källaren. Jossna var glad över att få besök och tjejerna var så upptagna att leka att dom först inte ville ha chokladboll, efter närmare omtanke bestämde dom sig dock för att fika med oss.
Efter fikat gick Pappa, Jossan, Maria och Meja ut och lekte på lekplatsen, förutom lite vanligt bråk om trehjulingen lekte tjejerna ganska bra. Det gungades, klättrades och åktes rutchskana tills vi bröt för lunch strax efter tolv.
Mamma hade fixat makaroner och korv och Maria och Meja stannade på lunch. Efter maten tog Pappa och Jossan en promenad och följde Meja och Maria på väg hem, Jossan somnade och sov till tre.

När Jossan vaknade blev det lite mellis och sedan ut på äventyr med pappa, mamma vill se på kronprinsessans bröllop, så vi flydde fältet. Vi hamnade till slut på Ikea där vi hade fantastiskt kul, Vi lekte över en timme i de olika barnrummen, vi kollade på möbler och Jossan var så där underbart snäll som hon brukar vara när det bara är Jossan och pappa. När vi bröt för lite fika ville Jossan ha en röd bakelse och jag kunde inte säga nej eftersom hon varit så snäll, när vi kom till kassan visade det sig att Ikea bjöd alla gäster på prinsessbakelse idag, så hon fick en sån också.
Jossan har lärt sig av gudmor att grädde äter man bäst med fingrarna och så även idag, men hon gjorde det ändå snyggt och med ganska lite kladd. När vi fikat klart tog vi en sväng till till barnavdelningen, Jossan köpte en hund som hon genast döpte till Simba, kanske för att vi nyligen kollat en video där han var med och för att hon redan har en häst som heter Kenzo. (det där förstår nog bara närmsta släkten, fast det ärnog mest dom som läser bloggen också) hon köpte även fingerdockor och mjuka klossar till Johanna, hon är kärleksfull och rätvis mot lillasyster.

På väg hem köpte Jossan och jag med oss middag, när vi kom hem gick Jossan direkt upp till mamma och fick se Viktoria på tv och utbrast - Kronprinsessan! Fattar inte hur det satt sig!

Vi åt en enkel men underbar middag innan vi körde familjemys resten av kvällen i tonerna till bröllopsmiddagen....

Jossan var helt underbar på eftermiddagen, snäll, söt och gossig, det är även kul att se att hon hela tiden bryr sig om lillasyster, nästa gång ska hon med och leka, hon ska också ha presenter osv... men så har vi ju världens gladaste lillasyster ochså, Johanna är ocks fantastisk! Hon bara ler, skrattar, ler skrattar sover och äter.......

Älskar er mina underbara tjejer!

Pappa





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar